Някои казват, че интересът към електромобилите спада, други – че е

...
Някои казват, че интересът към електромобилите спада, други – че е
Коментари Харесай

Ford преосмисля стратегията за продажби само на EV до 2030 г.

Някои казват, че ползата към електрическите автомобили спада, други – че е в плато, само че в каквато и фаза да се намира процесът на електрификация, той кара разнообразни компании да премислят първичните си проекти.

През 2021 година Ford разгласи, че до 2030 година ще продава единствено електрически автомобили в Европа. Сега компанията регистрира компликациите и се отмята от обещанието, казвайки, че може да продължи да продава коли с ДВГ на Стария континент и през новото десетилетие, в случай че клиентите ги желаят.

„ Ако срещнем мощно търсене, да вземем за пример на плъг-ин хибриди, ние ще ги предлагаме “, съобщи Мартин Сандер, оглавяващ бизнеса с пътнически коли в Европа.

Търсенето на електрически коли е „ по-меко “, в сравнение с са били първичните прогнози на Ford, и компанията не може да реализира амбициозните си цели.

Има ясна траектория в развиването на електрификацията, споделя Сандер. „ Просто ще би трябвало да управляваме пътя си към 100% електрическо задвижване “, сподели той на форума Financial Times Future of the Car, съобщи Automotive News.

Още по тематиката четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР